עוגה רכה ונימוחה עם טעם שוקולדי מושלם ונגיעה של קוקוס.
בלי קמח, בלי סוכר אבל עם המון טעם
מצרכים:
100 גרם קמח שקדים
100 גרם קוקוס טחון
4 ביצים
4 כפות סוויטאנגו
כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר 85%
150 מ"ל חלב קוקוס
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מפרידים את הביצים: שמים את החלבונים בקערה נפרדת ומקציפים לקצף יציב.
3. מוסיפים לקצף את הקוקוס, קמח השקדים, סוויטאנגו, החלמונים ואבקת האפייה, ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4. מחלקים את התערובת לשתי קערות
5. ממיסים את השוקולד עם חלב הקוקוס ותמצית הווניל.
6. מוסיפים את תערובת השוקולד ל-⅔ מהעיסה ומערבבים בעדינות עד שהכול אחיד.
7. בתבנית:
קודם משטחים את העיסה הבהירה,
מעליה יוצקים בעדינות את העיסה עם השוקולד.
8. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגה יציבה וזהובה בקצוות.
9. כשהעוגה מתקררת, יוצקים מעל את השוקולד שנשאר.


19 comments
מה עם החלמונים
מצטרפים לשאר החומרים …אעדכן
הי, חלב קוקוס הכוונה לקרם קוקוס שמגיע בשימורים, שהוא שומני יותר או כזה שקונים בקרטון, שהוא ממש נוזלי?
אני מתכוונת לחלב קוקוס ארוי די בקרטון
מה עם שאר טיפות סוכרלוז. מתוך ה 25 רק 10 בבסיס.
אולי פיספסתי …השאר בעוגה עצמה
לאיזה גודל תבנית זה מתאים בבקשה?
לאיזה גודל תבנית זה מתאים?
אני עשיתי בתבנית ריבוע 30 על 30
עשיתי בדיוק לפי המתכון וממש לא יצא לי עיסה ,יצא לי בצק ואפילו את השוקולד לא יכולתי להוסיף לו …
במקרה כזה ניתן להוסיף חלב קוקוס או שמנת מתוקה 38%
אני מאוד שמחה לראות את פירוט המתכונים שלך פעם ראשונה. תודה.
המתכונים נראים לי נהדר. זו פעם ראשונה שאני רואה אותם. מתכוונת להכין. תודה רבה.4
הי במה אפשר להחליף את הקוקוס לא אוהבת את המרקם.
עם חלב קוקוס אין לי בעיה.
אגוזים
אגוזים טחונים
אגב מה עם חלב פרה, האם אפשר להשתמש במקום חלב הקוקוס ?
היי גולדי יקרה,
ראשית, תודה על הפורום המקסים ,
ושנית תודה על המתכון לעוגת השוקולד וניל ,שנראה מעולה!
רוצה להכין מחר, לכבוד שבת, אבל היום ראיתי בסופר שוקולד 85% , היה רשום עליו שהוא מכיל סוכר,
ולכן לא קניתי .
מבקשת לברר איתך מה בדיוק מומלץ לסוכרת,
ואיפה לקנות?
באיזה שוקולד 85% את משתמשת ?
תחפשי לינדט 85% … אני מסתכלת על כמות הפחמימה , למרות שיש סוכר הכמות יחסית מועטה וזה עובר בסדר בבדיקת סוכר אם אוכלים כמות סבירה …