200 גרם קמח שקדים
2 כפות פשתן טחון
4 כפות פסיליום
כף אבקת אפיה
קורט מלח
2 ביצים
1/2 כוס מים חמים
לערבב את כל החומרים היבשים,לאחר מכן להוסיף את הביצים לערבב היטב ולבסוף את המים ליצור עיגולים עם ידיים לחות להניח על נייר אפיה ,לאפות בחום 170 מעלות כ20-25 דקות,יצאו 6-7 לחמניות
15 comments
הי גולדי, תודה על האתר!
מה תפקיד החומץ בלחמניות פשתן?
האם יש לך רעיון לחלופה..
תודה רבה
פעולה כימית מתסיסה שגורמת לאיוורור הלחמניות …אפשר גם בלי
כמה לחמניופ פשתן מותר ?
שלום וברכה
האם יש מרכיב אחר שיכול להחליף את הפסיליום בלחמניות הפשתן? אולי סובין? מצאת רק אריזה ענקית ויקרה. לא משתלם…
ממש לא …סובין מלא פחמימה
אז מה כן אפשר? או שניתן לוותר בכלל על הפסיליום?
אם תוותרי תצא לך עוגה …
אין תחליף
שלום גולדי,
תודה רבה על האתר והמתכונים,
חישבתי את כמות הקלוריות שיש בלחמניית פשתן דלת פחמימה, לפי המתכון באתר, 220 קלוריות וכמות פחמימה 9 גר, שזה בדיוק אותה כמות פחמימה שיש בפרוסת לחם,
וכמות קלוריות פי 5 מכמות קלוריות שיש בפרוסת לחם,
מה היתרון של לחמניות כאלה על פרוסת לחם, אם זה דיוק אותה כמות פחמימה?
בכל לחמניה יש כ4 גרם פחמימה …אולי הטעות בחישוב נובעת מהפסיליום שהוא סיבים תזונתיים …לחם מהסופר מעלה רמות סוכר הלחם הזה אינו מעלה את רמות הסוכר נבדק עם גלוקומטר
שלום,
אני רואה שבכל מתכון של לחם יש פסיליום האם יש תחליף אחר?
רוצה להכין לחם ללא גלוטן מקמחים בריאים ולא התוודעתי עדיין לפסיליום.
היכן ניתן לרכוש? האם מגיע כאבקה?
תודה
לא חייבים אבל הוא בהחלט הופך את המרקם להכי קרוב ללחם ….נקרא קליפות פסיליום …בחנויות טבע
שלום, ותודה על המתכונים.
אני אלרגית לביצים לצערי, האם ניתן לוותר על הבצים?
לרשום בחיפוש טבעוני יעלו לך כל המתכונים
נשאלה שאלה על תפקיד החומץ ותשובה בעקבותיה. במתכון איני רואה שום איכור לחומץ.. עזרה בבקשה 🙂
הורדתי אותו נראה לי מיותר