רכיבים:
1 וחצי כוסות קמח שקדים
5 כפות פסיליום
1 כוס מים פושרים
2 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
1 ביצה
שומשום לקישוט
אופן הכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות (לא טורבו).
2. בקערה בינונית, מערבבים היטב את כל החומרים היבשים: קמח שקדים, פסיליום ומלח.
3. מוסיפים את השמן, הביצה והמים הפושרים ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד ודביק אך יציב.
4. נותנים לבצק לנוח 5-7 דקות כדי שהפסיליום יספוג את הנוזלים ויתייצב.
5. יוצרים 11 כדורים קטנים שווים בגודלם ומשטחים כל כדור לצורת לחמנייה מיני.
6. מניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה.
7. מפזרים שומשום מעל כל לחמנייה.
8. מכניסים לתנור ואופים 35-40 דקות, או עד שהלחמניות תפוחות וזהובות קלות.
9. מצננים את הלחמניות היטב לפני אכילה כדי שהמרקם יתייצב.
כ5 גרם פחמימה לכל לחמניה- 11 לחמניות
"לחמניות זהב מיני – מרקם מושלם, טעם של מאפייה בלי טיפת קמח- דלפ קיטו
previous post